Ново Село: У једној улици петорица имењака

Чак петорица житеља Новог Села код Врњачке Бање имају исто име и презиме, живе на истом путу кроз село и нису сви у сродству. Најтеже је поштарима када морају да им доставе пошту адресирану без кућног броја.

У Новом Селу има више Драгана Гочанина. На тромеђи код Гоча, Липове и Рсоваца чак су и прве комшије.

Имам овде брата од стрица. Исто Гочанин Драган, само што је под Липовом. Нема сто метара од мене, каже један Драган Гочанин, а други додаје:

„Има нас доста. Има нас у Новом Селу. Има нас у Грачацу. У Бањи Врњачкој.”

Село је са 1.300 домаћинстава и да би се лакше сналазили сељаци су га поделили на четири дела.

„Ми регионално делимо Ново Село на Велико Поље, Мало Поље, Мезгаје и Зајечевац и на тај начин се препознајемо где је у ком крају”, објашњава Драган Гочанин, предузетник.

Како има много Гочанина у селу не чуди да су Драганима често и средња слова у именима иста.

У Новом Селу има још много великох фамилија чији чланови носе исто име и презиме. То су Жерађани, Сечаници, Бабићи па и Миленковићи.

„Фудбалски клуб Омладинац је у својој првој постави једне сезоне имао осам Жерађана - три Зорана и неколико Драгана”, каже Жарко Марковић, председник Удружења „Новоселац".

Од Нове године поштари више неће имати проблема да имењацима доставе пошту. Пут кроз село подељен је на 84 улице тако да ће сви имати тачну адресу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво