Вршачки пензионери изгубили спор сa градом?

Уставни суд у Београду усвојио је жалбу града Вршца и Вишем суду у Панчеву који је - као и Основни суд у Вршцу - пресудио у корист пензионера, и наложио да донесе нову пресуду у овом случају. Око три хиљаде вршачких пензионера сматра да им је град незаконито узимао новац за самодопринос за канализацију.

Око три хиљаде вршачких пензионера тужило је град зато што су издвајали новац за самодопринос за канализацију. После пресуда Основног суда у Вршцу и Вишег суда у Панчеву у корист пензионера, стигло је решење Уставног суда.

Уставни суд је оценио да су пресуде Вишег суда у Панчеву и Основног суда у Вршцу уставноправно неприхватљиве и наложио суду у Панчеву да донесе нову пресуду у овом случају.

„Ми смо као локална самоуправа упозоравали да управо ова правна аргументација која се налази у одлуци Уставног суда иде у корист града Вршца и такође смо послали апел свим учесницима у овом поступку да може доћи до оваквог  исхода спора, да је правна аргументација на страни града као и то да се наставком извршавања спорних пресуда може начинити још већа материјална штета, како по пензионере тако и по буџет града Вршца”, истиче Драгана Митровић, градоначелница Вршца. „Упркос томе основни суд у Вршцу и виши суд у Панчеву ипак су донели такве одлуке којима је до данас граду Вршцу принудном наплатом укупно наплаћено 17 милиона динара.”

Много је адвоката заступало вршачке пензионере и стиче се утисак да су у овом случају на добитку једино они и судски извршитељи. 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво