Помоћ ђацима у Војводини

У организацији Покрајинског фонда за пружање помоћи прогнаним, расељеним и избеглим лицима, уз подршку покрајинске владе, за стотину најбољих ученика средњих школа са територије АП Војводине обезбеђена је помоћ од четири милиона динара.

Реч је о најбољим ученицима чији су родитељи имали статус избеглих, расељених и прогнаних лица који живе на подручју АП Војводине. 

 

За овај вид помоћи владало је велико интересовање што поотврђује и податак да се на конкурс пријавило око три стотине ученика, а једнократну помоћ од четрдесет хиљада динара добило је стотину најуспешнијих. Међу њима је гимназијалац Владимир Костић:

„Моји су дошли у Војводину у Ратково деведесет пете године из Велике Кладуше, ученик сам четвртог разреда Гимназије одличан сам ђак и до тога треба да се стигне уз пуно рада, труда, залагања, одрицања. После Гимназије - медицина.”

Породица Милице Бурсаћ из Далмације доселила се 1995. године у Ириг:

„Веома ми значи и потрошићу сигурно нешто себи да купим, брату, породици, у нешто корисно.”

„Моји родитељи су дошли 2003. године из Приштине. Идем у Гимназију ‘Исидора Секулић’ и за мене ова награда значи подстицај за наставак школовања и да и даље будем успешна”, каже Сара Дроњак.

„Циљ акције је да помогнемо најбољим ученицима да покажемо да њихов рад ценимо и да постоји нетко да на прави начин то вреднује. То је учинила покрајинска влада преко Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима. Сада је стотину најбољих ученика добило помоћ од четири хиљаде динара”, објашнњава Душко Ћутило, Директор покрајинског Фонда за избегла, прогнана и расељена лица.„Имали смо у првом кварталу ове године једну акцију у којој је додељена новчана помоћ за стотину најбољих студената са територије АП Војводине. За оба ова програма ове године Фонд је из буџета издвојио седам милиона динара.”

Ова акција награђивања најбољих наставиће се и наредне године, а у покрајинској влади обећавају веће премије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво