„Рачунај на подршку” у Крагујевцу

У Крагујевцу ће бити организоване бесплатне обуке и радионице, до краја 2019. године, као подршка реформи корпоративног финансијског извештавања.

После Београда и Ниша, пројекат „Рачунај на подршку” представљен је и у Крагујевцу и изазвао је велико интересовање ревизора и рачуновођа, који ће имати организовану бесплатну обуку за примену рачуноводствених и ревизорских стандарда, као и едукацију о значају поузданог и квалитетног финансијског извештавања.

Захваљујући свеобухватности и стручној експертизи пројекта, рачуновођама и ревизорима ће бити омогућено боље разумевање рачуноводственог оквира за извештавање, као и састављање квалитетнијих финансијских извештаја.

Већ постоји велико интересовање за пројекат, што је потврда и показатељ колико ревизорска и рачуноводствена струка жели да се усавршава, да ради на себи и да надограђује знање неопходно како би се реализовали квалитетнији финансијски извештаји.

„Пројекат је посебно важан је отвара простор малим и средњим предузећима да кроз примену различитих стандарда буду конкурентнији на различитим тржиштима”, истиче Миро Смоловић из компаније PWC Србија.

До краја 2019. године биће организован велики број бесплатних интерактивних радионица широм Србије на којима ће полазницима бити показана примена конкретног стандарда, као и најчешће дилеме и грешке које се том приликом праве.

Едукација свих полазника ове обуке која ће се спроводити широм Србије важна је не само за рачуновође и ревизоре, већ посредно и за привреду.

„Једино кроз учење и ширење знања и искустава можемо да одговороимо савременим променама у пословању и омогућимо тачније и квалитетније финансијске извештаје”, каже Војкан Здравковић, заменик руководиоца Одсека за рачуноводство и ревизију у Министарству финансија Републике Србије.

Полазници ће имати могућност да са искусним предавачима, експертима у области Међународних стандарда финансијског извештавања (МСФИ) и Међународних стандарда ревизије (МСР), кроз употребу савремених научних алата и технологија, разговарају о својим проблемима у вези са применом конкретног стандарда.

Пројекат „Рачунај на подршку” представља пример успешне сарадње привреде и високошколске установе, где обе стране учесницима пружају одговарајући спој теорије и праксе у области Међународних стандарда финансијског извештавања и Међународних стандарда ревизије, објашњава, каже проф. др Лидија Барјактаровић са Универзитета Сингидунум Београд:

„То је модел целоживотног учења појединца који прати актуелне трендове усавршавања и стицања нових знања и вештина како би се обезбедила и одржала конкрентска предност на савременом тржишту рада.”

број коментара 0 пошаљи коментар