Крагујевачки Раднички угостио најбољи турски тим

У протеклих недељу дана, кадети Радничког, 2002. годиште и млађи, угостили су Енку из Истанбула, најбољи турски тим у тој категорији.

Током седмодневних припрема, млади спортисти тренирали су два пута дневно, одиграли велики број квалитетних спаринг утакмица и заједно радили на техничко-тактичком усавршавању.

У ритму јаких тренинга, слободног времена било је мало, али је искоришћено за дружење и упознавање гостију са српском културом и знаменитостима града.

Турски тренер Ерсин Оздурак, чији су преци из Босне и Херцеговине, истакао је да је презадовољан због свега што његов тим носи са припрема из Крагујевца:

„Дошли смо у Крагујевац због одличних услова, сјајних тренера и квалитета екипе и заиста смо презадовољни. Испоставило се да нисмо погрешили и да су ове припреме биле пун погодак. Све је протекло у најбољем могућем реду, одиграли смо неколико квалитетних спаринг утакмица, што у Турској нисмо у могућности, јер већину мечева решавамо убедљиво у своју корист, а тек нешто мањом разликом у финалу добијамо Галатасарај. Раднички је много бољи од свих турских екипа и доста су нам значиле утакмице са њима, а момци су много тога научили и од овдашњих тренера. Планирамо да продубимо сарадњу и да на сличним акцијама и турнирима радимо и у Истанбулу, али и да наставимо да долазимо у Крагујевац."

Тренер Шумадинаца, Драган Козомора, сложио се да су припреме биле обострано корисне, пред почетак сезоне који његове изабранике очекује за две недеље:

„Много су нам значиле ове припреме, јер нам је Енка приближна по квалитету. Најбољи су тим у Турској, имају 15 репрезентативаца у овом узрасту и свакако да смо много тога доброг извукли из десетак утакмица колико смо одиграли. Већ смо добили позив да гостујемо у Истанбулу, а најавили су и учешће на нашем меморијалном турниру ‘Ненад Нена Манојловић’, али и још једне овакве припреме пре тога.”

Све то говори, рекао је Козомора, да су припреме протекле изузетно добро, на обострано задовољство.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво