Вода на путу до школе

Нашем Дописништву у Лесковцу обратили су се мештани села Доњег Крајинца који због недостатка кишне канализације имају проблеме на путу до школе. У лесковачком Јавном предузећу „Урбанизам и изградња” за овај проблем сазнали су од медија. Истичу да је реч о немарности мештана и да ће за решавање проблема бити потребно доста и времена и средстава.

Ово је једини пут до четвороразредне школе у Доњем Крајинцу коју похађа 32 ђака и предшколаца. После сваке кише на асфалту настаје језеро дугачко тридесетак метара дубине пола метра. Родитељи, бабе и деде свакодневно страхујући доводе децу у школу.

 

„Мислим да ово треба да се реши у најскорије време, деца не могу да иду у школу”, каже родитељ Бојан Николић.

Драгица Нешић, из Доњег Крајинца каже да свако јутро мора да доведе унуче у школу и да га сачека да га врати, јер може да падне у воду.

Ко се како снађе. Пешице се без чизама не може. Бициклом или аутомобилом. Тешко је кажу у сваком случају.

„Не дешава се да стану кола, али цркне анласер. Намокри се анласер и цркне”, каже Саша Мустафић, из Доњег Крајинца.

У Доњем Крајинцу има 130 домаћинстава. Атмосферску канализацију немају па се сва вода из околних улица слива овде. Проблем су и бедеми које су поставили поједини мештани како би заштитили своје поседе, па вода не може да отиче.

„Да ли су га овако овај пут ниско асфалтирали, јер видите овамо је више и онамо је више, а овде некако. Шта су ово радили...”, пита се Милорад Станисављевић.

Томислав Живковић додаје: „Ми сами мештани ћемо да ископамо, само нека нам одобре да радимо и средства”.

Одржавање овог пута је у надлежности Месне заједнице која очигледно дугогодишњи проблем не може да реши сама. Очекују помоћ лесковачког Јавног предузећа „Урбанизам и изградња”.

„Ми смо послали геометре. Они су снимили терен и кренули са израдом пројектно-техничке документације како бисмо прибавили одобрење. Оног тренутка ако будемо добили одобрење онда се можда и десе радови”, каже Новица Николић, директор лесковачког ЈП „Урбанизам и изградња”.

За изградњу дела кишне канализације и упијајућих бунара потребно је 1.800.000 динара. Да ли ће та инвестиција ући у градски буџет за наредну годину тешко је рећи, јер треба решити и имовинске односе и обезбедити све дозволе за градњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво