Ваљевски Водовод продужио грађевинску сезону

Ове године ваљевски Водовод је у изградњу и реконструкцију водоводне мреже и постројења уложио око сто милиона динара. Иако је успешна пословна година на измаку, грађевинску сезону то предузеће још није завршило.

Сваки дан без падавина у децембру биће искоришћен за реконструкцију водоводне мреже, истиче Ђорђе Милановић, директор ЈКП Водовод - Ваљево.

У многим улицама ове године замењене су дотрајале азбестне цеви због којих фирма одавно има велике губитке воде за пиће.

„Ставили су пластичне од два цола, рикачили свима и средили. Сад је боље. Онако је цурило стално. Сваких месец дана су долазили и поправљали”, каже Срећко Андрић.

Реконструкцијом водоводне мреже у Ваљеву обухваћене су и градске улице, које нису биле предвиђене програмом за 2018. годину. Без сумње, она је успешна за једно од најважнијих градских комуналних предузећа. Град је уложио 65.000.000, а Водовод 35.000.000 динара.

Ђорђе Милановић каже да су у овој години урадили око 25 км и реконструкције и изградње:

„Реконструисали смо пет црпних станица, које су од виталног значаја за функционисање самог водоснабдевања. Урадили смо прву фазу реконструкције старе фабрике воде, старог постројења на Пећини. Урађена је четврта фаза Скаде. Када је у питању сам програм пословања и план инвестиција, ми смо већ прешли 90 одсто онога што је планирано.”

Рад и на високим летњим температурама и на мразу олакшава обновљена механизација и опрема. Руководилац правне службе ваљевског Водовода Ана Свитлица каже да примењују Одредбе здравља и заштите на раду. Када је температура испод нуле, радници на градилиштима су од осам или девет, па до четрнаест сати у зимској радној иноформи и заштитној опреми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара