Крагујевац: Др Ненад Филиповић није изабран за ректора

На тајном гласању, Савет Универзитета у Крагујевцу није подржао избор професора доктора Ненада Филиповића за ректора. Он обавља функцију в. д. ректора и његов шестомесечни мандат истиче крајем децембра.

Савет Универзитета није подржао избор професора доктора Ненада Филиповића за ректора Универзитета у Крагујевца. 

На тајном гласању, како незванично сазнајемо, од 20 присутних чланова Савета, Филиповића је подржало осам, док је дванаест листића било неважећих.

Професор доктор Ненад Филиповић, обавља функцију в.д. ректора и његов шестомесечни мандат, истиче крајем децембра. Био је једини кандидат, којег је предложило 11 од 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

У саопштењу за јавност, председник Савета универзитета, професор доктор Милан Коларевић наводи, да ће у складу са одредбама Закона о високом образовању, Савет на првој наредној седници „предузети активнности, у циљу обезбеђивања несметаног рада Универзитета у Крагујевцу”.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво