Настављају се улагања у путеве у Јабланичком округу

Министарка Зорана Михајловић разговарала је са градоначелником Лесковца, начелником Јабланичког округа и представницима Грделице и Предејана у измештеном седишту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Кржинцу код Владичиног Хана. Поред улица које Коридори Србије раде у центру Грделице биће поправљени путеви и надвожњаци у Предејану, оштећени током изградње ауто-пута.

У измештеном седишту Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Кржинцу код Владичиног Хана министарка Зорана Михајловић разговарала је са градоначелником Лесковца, начелником Јабланичког округа и представницима Грделице и Предејана.

Договорено је да поред улица које Коридори Србије већ раде у центру Грделице буду поправљени путеви и надвожњаци у Предејану, оштећени током изградње ауто-пута.

Најављене су две важне инвестиције за Лесковац вредности 340 милиона динара, а било је речи и о заједничком раду министарства и локалних самоуправа на примени закона везаних за легализацију.

„Влада Републике Србије и Министарство саобраћаја у Јабланичком округу само у одржавање путева у последње три године уложили су две милијарде динара. Наставићемо са улагањима баш онако како смо се данас договорили. У децембру месецу ће бити расписан јавни позив за обилазницу око Лесковца, процењена вредност је 250 милиона динара, очекујемо следеће године да се када почну грађевински радови односно грађевинска сезона у марту месецу да ти радови почну. Врло је важно што смо се договорили и за бојнички пут”, рекла је Зорана Михајловић, министарка грађевинарства.

Какви су планови и обавезе локалних самоуправа у вези са изградњом деонице ауто- пута од Прељине до Пожеге, била је тема састанка представника општина и градова, ресорног министарства, кабинета премијерке Србије и Саобраћајног института, у Лучанима.

Деоница Прељина - Пожега на Коридору 11 дуга је 30,9 километара и пролази кроз територију Чачка и општина Лучани и Пожега. Почетак изградње ове деонице ауто-пута планиран је за март следеће године. Скоро трећину трасе на будућем ауто-путу чиниће мостови и тунели.

број коментара 0 пошаљи коментар