Министар Недимовић најавио уређење водопривредних објеката

О водопривредним објектима мора се водити рачуна пре штетних догађаја, рекао је министар Бранислав Недимовић,приликом обиласка радова на брани реке Бусур у Петровцу на Млави.

Током обиласка радова на брани реке Бусур, која је у јуну пукла и поплавила 20 насеља у општини Петровац на Млави, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић истакао је да је време да се о водопривредним објектима води рачуна пре штетних догађаја.

Биће урађена и регулација водотокова првог и другог реда како би се спречиле готово редовне поплаве у овом крају. Радове на брани у вредности од 186 милиона динара финансира Канцеларија за јавна улагања.

Горан Пузовић, директор ЈВП „Србијаводе” рекао је да то обухвата комплетну реконструкцију брана са њеном променом функционалних карактеристика:

„Изградњом у првој фази 4 преграде које ће задржавати муљ и системом других антиерозивних мера на подручју које ће обезбедити стабилност и функционалност овог објекта. Паралелни са овим радимо и регулацију кроз село 600 метара.”

„Има објеката који нису ничији. Имате вештачке акумулације које су прављене да би наводњавале просторе у Војводини. Не зна се ко њима газдује уопште, има чак и предузећа која су у стечају. Зато спремамо нове прописе који ће све ове објекте обухватити, држава да се стара о њима и да води рачуна о њима”, најављује Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

број коментара 0 пошаљи коментар