Талентоване сестре уметнице из Панчева

Сестре Маријана и Невена Гаврановић, које имају 16 и 14 година, издвајају се од својих вршњака по томе што свирају неколико инструмената, пишу песме и компонују. Њихове радове издао је Музички центар из Панчева, а промоција је одржана у Градској библиотеци.

Иако још увек девојчице, сестре Маријана и Невена Гаврановић из Панчева већ су се доказале као уметници, писци и композитори. Обе су освојиле прво место на такмичењу деце композитора ФЕДЕМУС, а Музички центар из Панчева, чије су чланице, штампао им је четири књиге, међу којима и збирку стихова „Шарена корпа”.

„Кад смо биле мале, волела сам да је слушам како свира и на крају сам одлучила да упишем музичку школу и тако ме повео тај пут музике. Нас две заједно компонујемо, пишемо песме и она ми такође некад помаже око клавира”, каже 14-годишња Невена, која се угледа се на старију сестру.

Обе сестре у музичкој школи свирају клавир, а Маријана још и фагот и тенор хорну.

„Желела бих да упишем Факултет музичких уметности у Београду за клавир, па онда за фагот, да предајем фагот и будем корепетиторка својој класи. Необично је да свирам и клавир и дувачке инструменте, али ја их волим, посебно оне са дубоком бојом тона”, наводи Марјана Гаврановић.

Професори имају само речи хвале за талентоване девојчице.

„Маријана, која је старија, више је мисаони тип, има изражени порив стварања, док је Невена, млађа, лепршавија, више воли да је на сцени, да буде интерпретатор”, каже Борис Матијевић из Музичког центра у Панчеву. 

Промоција књига сестара Гаврановић одржана је у Градској библиотеци, а њихове песме и композиције изводили су другови из школе и Музичког центра.

број коментара 0 пошаљи коментар