Лекција из хуманости прокупачких ђака – продајом зимнице до помоћи за другаре

Ученици VIII-3 Основне школе „Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу одлучили су да сакупе новац за ученике слабијег имовинског стања, како би сви отишли на завршну екскурзију. Лекцију из хуманости држе сваке суботе на прокупачкој зеленој пијаци, продајући зимницу и домаће производе.

Тезга препуна колача, миришљавих ванилица, јабука, и осталих ђаконија домаће кухиње. На овом часу нема одсутних, дошло је цело VIII-3.

„Донео сам овај кекс како би продавали, сакупљамо новац за друга, да иде на екскурзију. Кекс је упакован јер је и естетика битна”, каже ученик Михајло Цветковић.

„Имали смо већ једну акцију и сад је ово друга акција. Наставићемо, још нећемо овде да се зауставимо”, истиче ученик Филип Радић.

Разредни старешина одељења Милка Тошић наводи да је све што је на тезги органско, домаће из шпајза бака и мајки.

„Све је упола цене, јер је порука да ми зарадимо, али и онај који ово купи”, каже Милка Тошић.

Весела тезга привукла је купце, па скоро да нема неког ко није пазарио. Многи су остављали више пара од тога колико им је тражено.

„Купила сам ораснице, а сама акција ми се јако свиђа. Баш треба децу покренути, мислим да је то она права ствар што су сад урадили. Разлог јесте добар, али су деца много више добила, него што ће тај њихов друг добити за екскурзију”, истиче Марина Перовић из Прокупља.

Новац је до сада прикупљен за близанце Софију и Стевана. Од новог пазара биће и за Данила.

„Веома сам срећан јер су моји другари спремни да ураде нешто овако добро за мене. Ако је сутра потребна помоћ за неког мог друга, ја ћу радо помоћи”, поручује Данило Арсић.

Ученици планирају да наставе акцију, како би за све сакупили новац за екскурзију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво