Олимпијада предшколаца у Чачку

Поводом деведесет година рада, Предшколска установа „Радост” у Чачку и градска управа, организовали су четврте дечије олимпијске игре. Око 400 предшколаца такмичило се у шест тематских игара.

Атмосфера као на правој олимпијади. Почетак игара означио је долазак олимпијске бакље . Деца из девет вртица такмичила су се у играма инспирисаним познатим бајкама. Различите препреке мали спортисти вешто су савладали. 

Подршка са трибина није изостала а шампионски пехар и медаље на крају у рукама најбољих, екипе вртића Бамби.

„У нашој предшколској установи се посвећује пажња тим спортским активностима , оно што је још јако битно хтели смо деци да један највећи спортски догађај уз импровизацију наравно дочарамо овде на паркету кошаркашког клуба Борац”, каже Ивана Вукајловић, тим за спорт ПУ "Радост", Чачак.

Прилику да отворе игре и друже се са малишаанима ове године имали су некадашњи кошракашки репрезентативци Ана Јоковић и Душко Савановић.

„Управо оваквим манифестацијама можемо децу, већ од вртића па до школског спорта, да вратимо у школске сале и да их наведемо да се сви баве спортом”, каже Ана Јоковић, потпредседница Кошаркашког савеза Србије.

„Ово је радост, сама радост, они су узбуђени што су овде. Ево две девојчице балерине се загревају, вероватно ће о овоме причати и размишљати следећих па годину дана”, мисли Душко Савановић, бивши кошаркашки репрезентативац.

Олимпјида није била само спортско -рекреативно надметање већ и прилика за дружење и забаву. По традицији након доделе награда, уследио је велики заједнички плес деце и васпитача.



 

 



 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво