У Шапцу отворен Тренинг центар за обуку незапослених

У оквиру пројекта Подршке развоју образовања и запошљавања, у Шапцу је отворен Тренинг центар намењен професионалном оспособљавању незапослених. Циљ је да се смањи број оних који траже посао и да послодавци добију квалификоване раднике.

Оператер на Си-Ен-Си машинама које се користе у већини производним погона, једно је од најтраженијих занимања. За рад на њима, Шапчани ће се обучавати у новоотвореном Тренинг центру.

Поред  компјутерских машина, у шабачком Тренинг центру налази се и радионица за шивење и обраду коже. Њено опремање финансирала је италијанска компанија која у Шапцу шије кожна седишта за луксузне аутомобиле.

„Наша компанија је одлучила да уложи средства, зато што ми планирамо да уложимо средства, зато што ми планирамо да дуплиирамо погон, самим тиме, потреба за радном снагом се увећава из дана у дан, из тог разлога желимо да помогнемо”, каже Ивана Протић, из фирме „Пасубио”.

Простор за Тренинг центар обезбедио је Град. Радови и набавка савреме опреме финансирани су кроз регионални пројекат.

"Аустрија спада међу највеће инвеститоре у Србији, и наше фирме су веома заинтересоване да наставе рад овде", каже Николаус Лутероти, амбасадор Аустрије. „Управо због тога смо заинтересовани за подрушку свим пројектима који имају за циљ побољшање запошљавања у Србији. Овакав Тренинг центар је важан део тог плана.” 

„Тренинг центар треба да омогући људима из Шапца да се обуче за неке вештине за које сад постоји потреба у готово свим шабачким фирама. Онај ко зна, и ко поседује ове вештине, зарађује више новца”, истиче Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Према подацима Националне службе за запошљавање, посао тражи 7.655 Шапчана. У односу на исти период прошле године, незапосленост је смањена за тринаест процената.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво