У Шапцу отворен Тренинг центар за обуку незапослених

У оквиру пројекта Подршке развоју образовања и запошљавања, у Шапцу је отворен Тренинг центар намењен професионалном оспособљавању незапослених. Циљ је да се смањи број оних који траже посао и да послодавци добију квалификоване раднике.

Оператер на Си-Ен-Си машинама које се користе у већини производним погона, једно је од најтраженијих занимања. За рад на њима, Шапчани ће се обучавати у новоотвореном Тренинг центру.

Поред  компјутерских машина, у шабачком Тренинг центру налази се и радионица за шивење и обраду коже. Њено опремање финансирала је италијанска компанија која у Шапцу шије кожна седишта за луксузне аутомобиле.

„Наша компанија је одлучила да уложи средства, зато што ми планирамо да уложимо средства, зато што ми планирамо да дуплиирамо погон, самим тиме, потреба за радном снагом се увећава из дана у дан, из тог разлога желимо да помогнемо”, каже Ивана Протић, из фирме „Пасубио”.

Простор за Тренинг центар обезбедио је Град. Радови и набавка савреме опреме финансирани су кроз регионални пројекат.

"Аустрија спада међу највеће инвеститоре у Србији, и наше фирме су веома заинтересоване да наставе рад овде", каже Николаус Лутероти, амбасадор Аустрије. „Управо због тога смо заинтересовани за подрушку свим пројектима који имају за циљ побољшање запошљавања у Србији. Овакав Тренинг центар је важан део тог плана.” 

„Тренинг центар треба да омогући људима из Шапца да се обуче за неке вештине за које сад постоји потреба у готово свим шабачким фирама. Онај ко зна, и ко поседује ове вештине, зарађује више новца”, истиче Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Према подацима Националне службе за запошљавање, посао тражи 7.655 Шапчана. У односу на исти период прошле године, незапосленост је смањена за тринаест процената.

 

број коментара 0 пошаљи коментар