Сликари у Луковској Бањи

У Луковској Бањи одржана је међународна ликовна колонија у којој су стварали уметници из Србије, Русије, Украјине и Словачке. Организатори на овај начин употпуњују туристичку понуду Бање.

ПесмомЛидије Полове из Словачке, која трећипут долази у Луковску Бању, званично језатворена ликовна колонија која се уовом месту одржала 6. годину за редом.

"Јасам веома срећна што сам овде.Србису дивни људи, дивна је и рирода", кажеЛидијаПолова, из Словачке.

Различитихстилова иправаца, уметници овде бојама ичеткама сликалисусвојсвет, приказујући унутрашњи доживљајсвега што их окружује, на платну.

"Веомасам срећна што долазим овде у овај мир,тишину, спокојство илепоту. Тако сам назвала имоју слику коју ћу да оставим овде",поручујеЗузана Верески, из Ковачице.

"Овогапута сам била вођена топлим изворима,пре свега, који су свуда заступљени ичини ми се да су помало у свакоме однас", кажеЈелена Гајин, из Сремске Митровице.

Колонијаима међународни карактер и овога путаокупила је петнаестак уметника из Србије,Украјине, Русије и Словачке, којимајезик није препрека да се друже иразмењују искуства.

"Иприча се и шали се, и неки вицеви сеиспричају ишто је интересантно да се сви међусобноразумемо, колегиницаприча словачки ирускиња је гледа само, па се насмеје ивећ схвата неке ствари", причаПавелЦицка, из Ковачице.

 "Циљколоније је да се људи друже, да нашигости имају још једну понуду више, несамо да се лече иодмарају у Луковској Бањи, него ида виде како људи раде слике", поручујеЖаркоЂурић, директор Луковске Бање.

Сликенастале на овој ликовној колонијиостаће завичајној збирци Луковске Бање.

број коментара 0 пошаљи коментар