Трибина "Нисте сами" у Нишу

У шест градова Србије спроводи се пројекат чији је циљ уклањање предрасуда према младим особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом. У Скупштини града Ниша организована је трибина "Нисте сами".

У Скупштини Града Ниша одржана је трибина под називом "Нисте сами", као део кампање чији је циљ уклањање предрасуда према младим особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом.

Пројекат се спроводи у шест градова, а подржали су га Скупштина Србије, кабинет председнице Скупштине и Министарство за рад.

"Линија између патолошког и физиолошког, односно између болести и здравља је веома танка, тако да сви ми, тобоже здрави у овом тренутку, већ сутра можемо бити болесни. Нема никога на овом свету који у неким кризним стањима не може да испољи сметње које могу да личе на психолошке или психијатријске сметње. нико од нас не може бити сигуран да у неком периоду живота неће бити инвалид на било који начин", каже пуковник проф. Др Ранко Раичевић, председник Друштва неуролога Србије.

"Мотивишемо те особе да се отворе, да говоре о својим поблемима и да бисмо то постигли, ми морамо да подстакнемо друштво да саслуша. Како да кажем-емпатија је кључна реч и мислим да то нашем друштву недостаје", објашњава Маја Мишковић, учесница Пројекта.

број коментара 0 пошаљи коментар