Mештани подгорског села Осечине добили нови пут

Мештани подгорског села Осечине више од деценије покушавали су да реше проблем изградње пута. Недавно је завршен први део саобраћајнице дуге четири километра која ће то село повезати са околним местима.

Када су старији мештани Осечине изгубили и последњу наду да ће асфалт стићи у њохово село, реаговала је држава, па су "Путеви Србије" изградили модеран пут Подгорцима.

Четири километра асфалта повезује сада њихово село са околним местима. Мештани се баве воћарством и сточарством.

"Пут је од великог значаја. Нас живи негде око 300 људи на осам километара. Повезиваће пет месних заједница и три општине: Ваљево, Коцељева, Осечина и према Шапцу је веза, тако да ће бити од општег интереса и значаја", каже Богољуб Милисављевић, председник МЗ Осечина.

Сиромашна општина Осечина припремила је пројектну документацију, а "Путеви Србије" извели су радове који су коштали педесет милиона динара.

"Општина преко субвенција помаже пољопривреду. Дајемо субвенције за саднице, дајемо субвенције за јагањце. Међутим и да не дајемо, дајемо у складу са могућностима, де не дајемо, људи би се сами некако снашли. Али за пут људи не могу сами да се снађу. Не могу да га ураде сами. Овакав пут, четири километра асфалта у једном селу, не може да уради ни сама општина" наводи Драган Алексић, председник Општине Осечина.

Већ од пролећа, село Осечина модерном саобраћајницом биће повезано и са Коцељевом.

"Путеви Србије" урадиће још 4,5 километра асфалта кроз ово подгорско село које ће имати много боље услове за развој воћарске производње, у првом плану шљиве и малине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво