У Краљеву за десет дана утрошене све вакцине против грипа

У краљевачком Дому здравља за десет дана утрошено је три и по хиљаде вакцина против грипа, колико је и тражено од Завода за јавно здравље. По потреби, набављају се нове количине - данас је стигло 35 доза вакцина.

У чекаоницама уобичајена слика. Пацијенти долазе углавном на заказане прегледе. Међу њима, они који се лече како кажу природним путем, али је много више оних који редовно примају вакцине против сезонског грипа.

У Дому здравља, за десет дана утрошили су све требоване дозе вакцина, истиче др Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево:

„То је количина од 3.500 доза, која је за око 500 вакцина већа него претходне године и наш је план да исто за 500 вакцина за наредну годину, тражимо увећање тих количина које ће нам испоручити Завод за јавно здравље.”

„То”, сматра др Крчевинац, „говори о томе да је свест о значају вакцинације веома јака на нашој територији, и да практично значај вакцинације постаје све присутнији у нашој популацији међу грађанима који имају индикације за примање ове вакцине.”

За сада грипа нема. За грађане који тек сада одлуче да се вакцином заштите од грипа, биће обезбеђене нове количине код надлежних служби.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар