Награда за учитељицу из Уздина

Татјана Романов је учитељица у Основној школи „Свети Георгије” у Уздину, у општини Ковачица. Иако њено одељење има само осморо ђака, ниже успехе у педагошком раду. Прошле године је добила награду „Најбољи едукатор Србије", а ове године покрајинску награду „Др Ђорђе Натошевић".

На часу српског језика трећег разреда у ОШ „Свети Георгије” у Уздину седи само осморо ђака, али раде пажљиво, слушају учитељицу, учионица је украшена и пуна дечјих радова. Њихова разредна Татјана Романов већ 22 године је у просвети и заслужено је, судећи по коментарима ученика, добила покрајинску награду за образовање.

„Наша учитељица је добра”, каже Матеја Гросу, „волимо часове са њом и свиђа нам се.”

„Мени није тежак ниједан предмет, али она нам увек помаже”, истиче Ванеса Гросу. „Највише волим српски.”

За награду, Татјану је предложила колегиница Мирослава Костић, наставница српског језика:

„У малој средини каква је наша, имати толико ентузијазма и жеље да сву децу образује је велика ствар. Она толико труда и енергије улаже у рад са децом, и то је толико важно, да је потребна награда да то и крунише.”

Школа у Уздину је двојезична, на српском и румунском језику, негује толеранцију, а то је један од сегмената који су донели награду „Доктор Ђорђе Натошевић”.

„Моја одељења су са децом из мешовитих бракова, колектив у коме радим је мултуетнички, општина такође, па је потребно код деце развијати емпатију и толеранцију и поштовати то богатство различитости”, истиче Татјана Романов.

Део новчане награде Татјана ће потрошити да заврши опремање мултимедијалне учионице. Пројектор је већ купила, а сада ће набавити и пратећу опрему како би часови били још бољи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво