Мишар, село деце

Поносни на своју историју, мештани Мишара диче се и тиме што им је школа пуна деце, за разлику од већине места у околини Шапца где у одељењима има тек по неколико ђака.

Зграда Основне школе „Јеврем Обреновић” је под заштитом државе. Наставу похађа око 60 ученика - знатно више него у осталих пет издвојених одељења.

Ђаци богатство мере бројем чланова породице, јер су овде породице углавном са двоје, али и троје и четворо деце. Једна од њих је породица јерарха Небојше Јеремића, који има троје деце.

Мештанка Снежана Јањић сматра да село даје веће могућности породицама са децом. Драган Продановић на прво место ставља здравије животно окружење због чега деца мање времена проводе за компјутером.

Директорка школе Јелена Јеврић подсећа да је мишарска школа једна од ретких која има сва четири нижа разреда и довољан број ђака у одељењима.

За учитељицу Марину Јездимировић посебно је важно то што деца делују као тим. Друже се, помажу једни другима, нема конфликта међу њима, каже она. На полазак у школу идуће године припрема се двадесетак предшколаца.

 

број коментара 0 пошаљи коментар