Oбустављен предстечајни поступак у параћинској Стаклари

Привредни суд у Крагујевцу донео је решење о обустављању претходног стечајног поступка у „Српској фабрици стакла”. Предлагач стечаја, фирма „Вексилум Балкан”, повукла је предлог за покретање стечајног поступка.

Решење за отварање стечаја 18. априла прошле године, због наводног дуга који је, са каматама, достигао суму од 47 милиона евра поднела је фирма „Вексилум”. Суд је најпре 4. маја покренуо претходни стечајни поступак, да би, након првог укинутог решења, стечај био отворен 20. септембра прошле године.

Потом је Привредни апелациони суд, по жалби, укинуо ово решење и вратио га Крагујевцу на поновни поступак.

Крагујевачки суд је поново отворио стечај, али је уследило ново укидање 7. марта. Након тога одржано је неколико рочишта.

„Вексилум” је чак тражио изузеће стечајног судије, што је одбијено, да би 23. новембра  повукао предлог за стечај параћинске фабрике.

Решење  о обустављању претходног стечајног поступка у „Српској фабрици стакла” потписао  је председник тог суда и стечајни судија Бранислав Јововић.

Више од годину дана трајала је агонија запослених у „Српској фабрици стакла”. Са даном отварања стечаја, септембра прошле године, свим радницима Стакларе, а било их је око 800, престао је радни однос.

Са већим бројем радника склопљен је уговор о ангажовању на одређено време, док је 230 радника отпуштено без отпремнине. Сви су тужили Фабрику и сада, након што се Стаклара враћа редовном пословању, очекују повратак на радна места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво