Позоришни фестивал Живки Матић у част

У Пожаревцу је почела једанаеста Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља. Фестивал се одржава у част глумици Живки Матић.

Да и мала позоришта могу да изведу добру представу на текст Моме Капора „Крај викенда”, који говори о опстанку породице, доказао је драмски студио „Маска” из Старог Села код Велике Плане.

 

„Мома је тада нагласио да брак треба да се заврши поверењем и љубављу. Бојим се да смо ми данас то изгубили”, каже Александра Ћевап, глумица драмског студија „Маска”.

Овом изведбом отворена је једанаеста Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић”. На сцени пожаревачког Центра за културу нашли су се и глумци и публика.

Горан Милановић, глумац драмског студија „Маска” из Старог Села каже да је то „диван доживљај”:

„То је један диван доживљај када кроз ордређене године имате искуства и кроз комуникацију са партнером, публика може да види сваки покрет, уздах, тачну емоцију.”

До краја фестивала своје комаде извешће и позоришне трупе из Јагодине, Костолца, Смедерева и Блаца.

„Кренули смо уз Мораву. Пошто је ово фестивал позоришта Подунавља и Поморавља да мало промешамо карте и што је још важније да квалитет фестивала ‘Живка Матић’ примакнемо ‘Штапу и шеширу’”, каже Драги Ивић, директор пожаревачког Центра за културу.

Која ће представа понети титулу најбоље и бити изведена на „Штапу и шеширу” знаће се у петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво