Вртић и васпитачи у Шапцу по потреби раде и ноћу

Морам хитно на посао, имам неодложне обавезе, треба да завршим посао - шта ћу са дететом? Ово је питање и проблем са којим се бројни родитељи сусрећу уколико дете не иде у вртић или немају помоћ породице, родбине или људи у окружењу. Шапчани су помоћ беби ситерки на неколико сати, дању или ноћу, нашли у приватним вртићима и искусним васпитачима.

Коста и Лазар код другара стижу онда када родитељима одговара. Весела дружина увек расположена и зато уобичајеног растанка  уз плач и нема. Играчака и забаве напретек, и све је под надзором. 

"Мени ово значи много", каже Наташа Илић, "у овом вртићу има чување на сат, суботом, ноћно чување, да моје дете оставим на сат-два, врло ми је битно да време проведе квалитетно и да је, када није са мном, у правим рукама.

Марија Вујиновић каже да немају ни баку ни деку, и да је ово за њу право решење.

Од играонице до смештаја, време прилагођено потребама родитеља а брига искусним васпитачима.

Различити узрасти, различито време, различите и жеље, каже Зорица Џиновић, васпитачица у вртићу "Дечја кућица". Једно је исто - дечји осмех и весела атмосфера:

"Има специфичних ситуација, има различите деце, различитих родитеља, различитих потреба свако има своје жељице, у суштини свима излазимо у сусрет, трудимо се да буду задовољни И једни и други, трудимо се да надоместимо ту пажњу, много је већа одговорност, много више рада и труда." 

Када си са децом искрен, а дружење уз пуно љубави и топлине свака суза се заустави, увек се  нађе нова прича и омиљена песма. Спавање овде није велика мука:

"Преко ноћи се мазимо, пазимо, уживамо, кад не могу да заспе правимо пиџама парти, имамо наше биоскопе, једемо кокице, глумимо, њима је занимљиво, лепо и на крају их успавамо уз неку причицу, бајку. Уживамо у томе, мажење, љубљење, понекад се и ми преваримо и
заспимо али баш уживамо у томе. Та присност са децом је непроцењива али се трудимо да као професионалци увек будемо отворених очију." 

А очи су кажу увек отворене уз песму и игру. И зато, и дању и увече, из "Дечје кућице" се ори. Родитељи безбрижни, малишани насмејани, васпитачи орни и у трећој смени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво