Нове епизоде серијала "На веслу прича"

У Културном центру Панчева промовисане су нове епизоде РТС-овог серијала „На веслу прича", снимљене на Тамишу у којој уметници говоре о природи, стваралаштву, свету и животу. Серијал ће бити емитован на Трећем и сателитском каналу РТС-а.

Већ шест година на РТС-у се емитује серијал „На веслу прича”. Уметници из десетак градова у Србији и Црној Гори промовисали су своје место, али и своју поетику, погледе на живот и уметност.

У новом серијалу учествује осам писаца из Панчева које је река Тамиш инспирисала да казују нове приче.

„Сазнате нешто и о себи први пут”, каже писац Вуле Журић. „Стицајем околности ја сам највише причао о свом оцу, који нема много везе са Панчевом и са реком, али су то неке асоцијације које су нас одвеле у причу о прошлим временима, која су за неке била боља, а за неке не.”

Ово је сјајна прилика да се афирмише и култура Панчева и панчевачки писци, сматра Немања Ротар:

„Али и да се сам град промовише на један леп начин, пошто је у питању река, Тамиш, околина која је лепа, поготово што иде на националној телевизији и то велики број гледалаца може да пропрати.”

У получасовним епизодама, у модерној форми, приступачној свим генерацијама, ствара се склад природне и духовне лепоте.

„С друге стране, то је трајни кинематографски запис, који остаје као некакав ковчег наше заоставштине”, каже Растко Шејић, редитељ серијала. „Прошлост су стварали неки људи и лепота природе, а ми сад то спајамо са овим тренутком. То је циљ онога што радимо.”

Веслајући, о себи и Панчеву причали су Немања Ротар, Васа Павковић, Вуле Журић, Слободан Бубњевић, Саша Ракезић, Драгана Младеновић, Јасмина Топић и Јасна Милићев. А све то публика ће ускоро моћи да гледа на Трећем и Сателитском каналу Радио-телевизије Србије.

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар