Кинези санирају локалне путеве у Убу

После 4 године, од почетка изградње деонице ауто-пута Обреновац-Уб, извођачи радова из Кине, почели су да санирају локалне саобраћајнице у убској Општини, које су користили током градње Коридора 11.

Нови асфалт у убској улици Јосипа Мајера , становницима овог насеља, донео је спас од прашине која је још видљива у ниховим двориштима и на кућама. У протекле 4 године загађење ваздуха било је свакодневно, због проласка камиона ка Коридору 11.

"Било је грозно, ево видите и сами још се види прашина. Јуче сам три сата чистила овде. Значи сад је феноменално, имамо добар асфалт".

"Песак је био на улици, на тротоарима у двориштима, чак и у кућама. Сада је стање делимично добро али мислим да цећ то временом још почистити и да ће се све вратити у нормалу", причају мештани.

Ни у локалној самоуправи у Убу, нису били задовољни динамиком извршавања обавезе извођаца радова, о враћању локалних саобраћајница у првобитно стање. Последице проласка тешких камиона у овом насељу и на саобраћајницама у неколико убских села још су видљиве.

"Овоме смо могли приступити и пре 4 , 5 месеци, али ето једноставно због непоштовања договора и обавеза које су прописане споразумом ето тек сад смо у овим пословима. Надамо се да ће у наредном периоду све бити онако реализовано како смо се договорили", каже Ивана Николић, помоћница председника Опстине Уб.

Извођачи радова на Коридору 11 из Кине, асфалтирали су три и по километра саобраћајница у Убу и суседним селима Трњацима и Стублинама. Преостало је још да поправе око шест километара путева које су користили и у Шарбанама и Бргулама.

"По договору са Опстином ми имамо обавезу да поправимо све локалне путеве које смо у току изградње ауто пута користили. Сад поШто је ауто-пут при крају, ми смо се договорили са Опстином да до краја ове године све то завршимо. Поштујемо договор и то радимо", објашњава Ки Леи, " Кина Шандонг Интернационал".

Упркос свим потешкоћама које прате реализацију овако великих пројеката, грађани и локална самоуправа у Убу, били су веома стрпљиви, с обзиром на значај који Коридор 11 има за Србију.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи