Хуманитарна трка за болесног колегу у Новом Пазару

Студентски парламент Државног универзитета у Новом Пазару организовао је хуманитарну трку посвечену оздрављењу колеге Адела Зековића. Њега је три дана после дипломирања изненадна болест спречила да ужива у постигнутим успесима. После четири месеца борбе за живот, Адел се успешно опоравља у окружењу авојих најближих.

Студенти, спортисти и грађани трку подршке почели су од Државног универзитета, где је Адел Зековић завршио студије рачунарске технике.

„Овом хуманитарном акцијом показује се заједништво и јединство", каже .Миладин Костић, ректор Државног универзитета у Новом Пазару.

Осим што је био одлићан студент, Адел Зековић је био и друштвено активан у разним сферама живота. За своје знање и таленат освајао је и вредне награде.

„Освојио је прву награду 2017. године на локалном такмичењу Водич кроз Нови Пазар , освојио је и другу награду у истој конкуренцији на националном нивоу. Такође био је активан у Центру за иницијативу младих", прича Изет Цама, председник Студентског парламента.

Изненада у друштву најбољих пријатеља Аделу је позлило. Захваљујући брзој реакцији друга и пожртвованости лекара Хирне службе у Новом Пазару, Клиничког центра и ВМА у Београду спасен му је живот. Дијагноза још није постављена.

„Професор Раићевић каже, да то што се догодило Аделу је болест будућности. Ова данашња омладина прпроводи много времена на компјутеру. Мало организам одмара. Ето он није спавао 3-4 сата", објашњава Алија Зековић, Аделов отац.

За 4 месеца више од две хиљаде пријатеља путем друштвених мрежа упутило је речи подршке и понудило новчану помоћ.

Адел Зековић тренутно се налази на кућном лечењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара