Кикинда: Зимско одржавање и сеоских путева

Од ове зиме у Кикинди, снег ће се чистити и у селима. За одржавање путева у том периоду локална самоуправа издвојила је десет милиона динара.

У Кикинди је све спремно за зимско одржавање око 140 километара путева првог и другог приоритета. Обезбеђена механизација прошла је провере и добила атест саобраћајне полиције, а усвојен је и оперативни план Штаба зимске службе.

"Ове године је такође новина да смо део неких средстава определили за чишћење улица у сеоским месним заједницама. Сада та количина, улице и километража, све то ћемо још видети, али моћи ће људи који живе у сеоским месним заједницама да очекују да ће се сем главне улице додатно чистити поједине улице које су најпрометније", објашњава Миливоје Лињачки, командант Штаба зимске службе Кикинда.

Зимско одржавање на територији града Кикинде шесту годину поверава се предузећу "Градитељ НС" и за те намене из градског буџета издвојено је десет милиона динара.

"Ми смо апсолутно спремни са свим нашим капацитетима које видите овде, што се тиче камиона сви су спремни, механизација, утоваривачи, грејдери, булдозери, све оно што нам је по плану оперативном зимске службе. Такодје,ми смо спремни да ангажујемо додатна средства. Све ове машине које видите овде ми имамо у још већем броју и не дај боже неког лошег времена - ми смо спремни", каже одговорни извођач радова Зоран Бјелан, "Градитељ НС".

На лагеру тренутно има око 50 тона, а како би се у потпуности спремно дочекали снегови издат је налог за набавку додатних 100 тона соли и друмске ризле.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара