Директор школе превози ђаке из удаљених ивањичких села

Путујући до удаљених села дневно пређе више од 140 километара и често је једина спона између Ивањице и голијских домаћинстава. Сви га знају по надимку ''Уча'' - Видосав Коларевић је директор основне школе у Братљеву који има неуобичајен посао.

Дотрајали службени теренски ауто прешао је безмало 300.000 километара. Њиме свакодневно ученике у школу довози и након наставе враћа кући лично директор.

Александар Нешовић из Глеђица до школе морао би да пешачи пет километара:

"Значи ми доста, јер када идем пешке до школе, морам да пораним и кренем раније, али када је снег још је теже."

То много значи и родитељима ђака, истиче Јелена Нешовић.

У неприступачним планинским засеоцима живи већина ученика школе у Братљеву. Зато Уча на посао креће пре зоре. Од школе у три правца вози једанаесторо малишана, а под точковима свакодневно оставља макадамске путеве.

"Он се много труди око те школе, труди се првенствено због деце, због родитеља и због ових наших села да не опустоше", каже Ема Поледица.

И ђаци и родитељи воле да се друже са директором школе, поштују га, а често им је и једини ослонац. Из града им донесе лекове и намирнице, а ђаци не морају да пешаче.

"Људи се муче и онда ми није тешко да дођем по њих, да се вратим јер су такви услови", каже Видосав Коларевић, директор ОШ "Милан Вучићевић Зверац" у Братљеву. "Организованог превоза нема, путеви су лоши, тако једина спона између града И села сам засад ја, тренутно, борим се."

Пример вредан поштовања подстакао је и локалну самоуправу одакле најављују да ће са донаторима набавити неколико возила неопходних за просветне и здравствене установе у удаљеним ивањичким селима.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара