Мигрант еколог

У прихватном центру "Принциповац" код Шида, тренутно борави око 300 миграната. Њихов број се свакодневно мења, и већини је то привремени смештај на путу до земаља Западног Балкана. Мухамед Абаси из Ирана у Шид је дошао недаво и после првог одласка на Сотско језеро, одлучио је да са пријатељима очисти смеће у његовој близини.

Мухамед Абаси из Ирина, у Принциповац је дошао пре месец дана. Воли природу, и често пешачи до Сотског језера у близини прихвантог центра. Разбацано смеће на обали које данима нико не чисти, одлучио је да покупи.

Каже да је сав тај отпад видео чим је дошао у Шид и решио да га покупи зато што воли да је природа чиста и лепа. После језера, са пријатељима је очистио смеће на граничном прелазу између Србије и Хрватске.

Омар Малазадага, из Ирана, каже да пре Мухамедовог доласка у камп нико није бринуо много о околини. Када су га видели како сам чисти, нису издржали а да му не помогну.

Сoран Налкони, из Ирана, тај посао доживљава и као забаву. Срећним га чини то што ради нешто добро и за становнике Прихватног центра и за околину.

Сваког јутра Мухамед устаје у шест. Пре доручка чисти двориште а у току дана сакупља смеће у близини кампа. Каже да ужива у послу и да му ништа није тешко када је природа у питању.за људе у Србији каже да су дивни, али да би требало више да брину о природи и својој околини.

Мухамедове ћерке иду у школу у Шид. Жеља му је да заједно оду код супруге у Шведску. Док не отпутују, у Србији ће се каже бринути о екологији којом се бавио у Ирану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво