Динар за огрев

Један трговински ланац током октобра издвајањем свега једног динара са сваког рачуна, годинама прикупља средства за бесплатан огрев најугроженијима. Овога пута више од 100 породица у 80 војвођанских места безбрижније дочекује наступајућу зиму.

У двориште Милована Симића у Зрењанину стигао је огрев. Око седамстотина килограма брикета, хуманитарна помоћ којом ће кроз акцију "Топли динар" више од стотину социјално угрожених породица у Војводини добити огрев пред наступајућу зиму. За деветочлану породицу Симић помоћ добродошла.

Милован Симић из Зрењанина каже да прима социјалну помоћ око 20.000 динара а да његова жена ради на њивама. Помоћ му много значи, и прошле године ју је добио.

Бесплатан огрев је у Зрењанину стигао и породици Силвије Јовановић. С обзиром на то колико је огрев скуп, добродошао је у свакој породици која се тако греје, каже Силвија.

 Хуманитарна акција "Топли динар" почела је пре четири године, а помоћ сада за већ више од 400 породица остварена је издвајањем свега једног динара са трговинских рачуна током октобра. Тако је ове године подељен огрев у вредности преко милион и по динара.

Слобода Миливојев,испред организатора хуманитарне акције "Топли динар - ПерСу" - каже да је један динар велики допринос ако га се сви одрекнемо. Резултат акције из само једног месеца - октобра је видљив, зато ће и наредне године имати исту акцију.

 У зрењанинском Црвеном крсту током целе године дели се  помоћ социјално најугроженијима.

Александра Танасијевић из  Црвеног  крста Зрењанин подсећа да помажу  250 корисника свакога дана, који добијају топли оброк на дистрибутивном пункту народне кухиње у Црвеном крсту Зрењанин, и 340 породица које добијају месечне пакете хране. Тренутно је у току подела 240 пакета у 22 насељена места, потом следи и дистрибуција додатних 100 пакета за сто породица најугроженијих у Зрењанину.

 Акцијама хуманитарних организација грађани се прикључују и директним донацијама, а неретко се дешава да традицонално банатски комшије помажу комшијама.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво