Српске оклагије за европско тржиште

Фирма "Стандард фурнитур Србија" која погоне има у Ћуприји, једина из наше земље своје производе продаје у "Икеиним" робним кућама. За наредну годину планирају нова улагања и запошљавање још педесет радника.

Из погона у Ћуприји где тренутно ради 280 радника сваког месеца у "Икеине" робне куће широм света оде роба вредна 450 хиљада евра. Сетови ножица, кухињске даске и оклагије, сваки комад исти је у милиметар са жигом Икее и ознаком - произведено у Србији. Радници су задовољни условима.

За ову компанију Ћупричани раде већ 14 година. Почели су скромно са пет запослених у преуређеној гаражи. Данас своју робу пласирају у 399 робних кућа. Раст производње на годишњем нивоу је 10 процената. У нов производни погон следеће године фирма ће инвестирати 1,2 милиона евра. Икеа кредитира половину овог износа.

"Инвестиција је усмерена на производњу новог производа за "Икеу", она подразумева изградњу нове производне хале, улагање у капацитете сушења као и опремање те производне хале за производњу новог производа. Ми смо сада у завршној фази преговора са Икеом око финализације те инвестиције", каже Миодраг Перовић, генерални директор "Стандард фурнитур Србија".

Произвођачи из целог света који раде саа "Икеом" морају да поштују строге стандарде квалитета,рокове испорука и односа према радницима. Овде шкарта практично да и нема јер се и оно што не ваља прерађује у брикете и извози.







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво