Лозница: Хиљаду нових радних места

Град Лозница уступио је без надокнаде двадесет хектара земље у индустријској зони кинеској компанији "Минт" која би у том граду производњу требала да покрене средином идуће године.

За земљиште у индустријској зони уз магистрални пут Лозница - Шабац и прекопута граничног прелаза са Републиком Српском, који се процењује на негде око милион и по евра, Лозничани ће за узврат добити око хиљаду нових радних места. Та цифра је од великог значаја уколико имамо у виду да једна компанија толики број радника у овом граду није упослила од доласка италијанске фабрике за производњу чарапа пре десет година.

Кинеска инвестција вредна је око сто милиона евра, а изградња фабрике требало би да почне у најкраћем року. Занимљиво и је и то да се кинески "Минт" понудио и да стипендира 300 студената који су расположени за усавршавање у њиховој земљи.

"Грађани Лознице ће свакако поред новоотворених радних места сусрести се са једном новом технологијом, са новим знањима, новим тржиштима. Привредници Лознице ће добити нову шансу кроз својеврстан вид пословних односа са великом компанијом као кооперанти, дакле што ће значајно поправити привреду у овом граду. Поред фабрике и запошљавања радника они ће у овом граду подићи и један хотел чији ће капацитет бити око стотинак соба односно апартмана", каже Видоје Петровић, градоначелник Лознице.

"Минт" је компанија која послује у области аутомобилске индустрије и која своју производњу има на више од 30 локација у Кини, али и у Мексику и Тајланду. Србија је прва земља у Европи, а Лозници први град у нашој земљи у којој ће та компанија започети своју производњу и одакле ће се ширити на европско тржиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво