Шабац - шампион Крос серије РТС-а

Са 1.815 такмичара у 26 трка, Шабац је овогодишњи шампион Крос серије РТС-а. На стази на Старом граду учествовало је 228 тркача више него у Зајечару. И наредне године, Шабац и градски Спортски савез биће домаћини традиционалне спортске манифестације коју организује наша кућа.

За масовност, одличну  организацију и техничку подршку организатори Крос серије РТС-а уручили су признања Шапцу, "Златно знамење" члану Градског већа Драгану Николићу и захвалницу професору физичке културе Драгану Весковићу.

"Један од најважнијих циљева јесте да се омасови школски спорт и да то буде манифестација која ће и организацијски на најлепши могући начин популаризовати атлетику и спорт у Шапцу", истиче Драган Николић, члан Градског већа за спорт града Шапца. "Шабац није први пут добио признање, ми се трудимо да то сваке године буде све боље и ја се надам да ћемо следеће године пробити тај магични број од 2.000, мислим да то није претерано велики проблем само да се мало више сви мобилишемо." 

Прави циљ је популаризација атлетике, нагласио је Драган Весковић, професор физичке културе:

"Атлетика је краљица спортова и одувек је циљ нас који смо у атлетици да дамо неки свој допринос да што више деце младих да се укључе у бављење неким спортом. Мислим да смо ове године моје колеге из свих школа успели у томе да анимирамо што више деце и на тај начин и добијемо ово признање као најмасовнији организатор кроса РТС-а." 

Шабац је апсолутно заслужно победио ове године, сматра Стеван Ковачевић, оснивач Кроса РТС-а:

"Циљ је прошло 1.815 тркача у 26 трка. Међутим, Шабац је град спорта и град атлетике. Захваљујући овом такмичењу Борко Антонић је постао алфа и омега шабачке атлетике. Он је окупио све људе који су привржени краљици спортова и овај спорт се сада муњевито развија у граду на десној обали Саве. Шабац је одувек волео младе, одувек је  издвајао за спорт за атлетику, фудбал, бокс, не заборавимо рукомет, шабачке ванземаљце Металопластику. Верујем да сутра могу да буду главни ванземаљци атлетичари који су поникли на кросу РТС-а. Шабац се без сумље у сваком тренутку даје кросу РТС-а, тако ће бити и убудуће." 

Најмасовнија спортска манифестација на којој трче млади свих генерација - од предшколаца до средњошколаца, добиће и своју химну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи