Kо има првенствo кад нема рампе на пружном прелазу

Обезбеђивање два пружна прелаза у зрењанинској месној заједници "Доситеј Обрадовић" у протеклих неколико година означавано је као приоритетан задатак. Међутим, то није умањило ризик јер су рампе често неисправне, а возачи се не придржавају првенства пролаза.

Кадрови снимљени овога јутра изгледају готово невероватно - ко кога овде треба да чека да први прође, иако је закон јасан, шинска возила су у предности али за то не маре возачи аутомобила, који често не размишљају о ризику и последицама.

"Свако јутро пролазим овуда на посао", каже наш саговорник, "скоро свако јутро је овако, и нико ништа не преузима."

Возачи локомотива и моторних возова зауставе се пред пружним прелазом, каже други, свирају интезивно и онда првом брзином пређу, тако да се вероватно због њихове изузетне пажње није се десио ниједан инцидент.

Док смо снимали ову репортажу, за кратко време прошло је више од стотину аутомобила преко пружног прелаза, и готово да ни један возач није погледао ни лево ни десно, а камоли успорио.

У месној заједници кажу да чине све како би овај проблем био решен, али за сада су немоћни.

"Добили смо одговор од железница Србије да они по својим могућностима поправљају редовно", каже Душко Радишић, председник МЗ "Доситеј Обрадовић", "али проблем су и несавесни возачи који током викенда оштете рампу када ради и тако се опрема искључи."

И када рампа не функционише, железница се обезбедила на два начина: ту су светлосна сигнализација и андријин крст, али оно што посебно забрињава то је овај неочишћени појас од високог шибља око пруге, јер возачи који долазе из било ког правца не могу да виде да ли им иде воз у сусрет или не. Овде очито посла има и за комуналну полицију.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво