Задужбина "Нићифоровић" стипендира Новопазарце

Како би помогао родном крају, али и сачувао сећање на српско-француско пријатељство, Новопазарац Родољуб Нићифоровић са супругом Шантал, основао је асоцијацију "Сена и Сава". Она постоји већ 19 година и променила је живот многим младим Новопазарцима.

До сада су Родољуб Нићифоровић и његова супруга Шантал стипендирали више од 500 талентованих срдњошколаца и студената из Новог Пазара и суседних градова. Многи од њих су данас угледни доктори медицине, техничких наука, уметници и струцњаци.

"Захвалила бих се господину Родољубу Нићифоровићу на овом дивном гесту зато што је самим тим дао ветар у леђа свима нама који су били награђени вечерас", каже Сара Мулић, стипендиста.

"Сарађујем са Родољубом већ неколико година. Његов сам стипендиста. Мислим да нам треба више оваквих људи који су свесни одакле су и који хоће да помогну својој средини", објашњава Никола Терзић, такође стипендиста.

Родољуб Нићифоровић, живи и ради у Паризу и до сада је око 500 хиљада евра поклонио за фонд асоцијације "Сена и Сава" и Задужбину. Ове године наградни фонд је износио 12.000 евра.

"Задужбина основана да ради на културно-уметничком плану да подстиче иницијативе индивидуа и колектива али посебну пажњу посвећујемо овој Рашкој области одакле сам ја" наводи, задужбинар Родољуб Нићифоровић.

Мурал, који је поклонио школи у Постењу где је и сам стекао прва знања привлачи пажњу садашњих основаца који ће можда за неколико година постати део велике породице стипендиста Задужбине "Нићифоровић".

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи