Матарушка бања под кључем

Током сезоне и у време државних празника, Матарушка бања је некада врила од живота. Данас, иако је празник, бања је пуста, без људи.

Из даљине, хотел „Термал" изгледа као некада. Хотелска зграда је међутим закључана, одавно ,кажу, нема ни струје. На терасама само јата голубова. Више од њих, наше присуство ,узнемирило је овог осамдесетогодишњег мештанина.

"Сузе! Страшно, страшно, да су хтели не би ово могли да направе", каже Љубиша Савићевић, из Матарушке бање.

Купатила, виле, одмаралишта, све је затворено, руинирано. У ништа бољем стању нису ни библиотека и галерија. Виле„Козара" и „Морава",у којима су до затварања колективних центара боравили расељени и избеглице су у посебно јадном стању.

Виле „Козара" и „Морава", у којима су до затварања колективних центара боравили расељени и избеглице су у посебно јадном стању.

"Пустош, тотална пустош, можемо само да плачемо", додаје Томислав Цветић из Матарушке бање.

Дрвени путоказ негде на средини парка памти боље дане бање. Памти их и физиотерапеут који је као и сви остали радници Природног лечилишта Матарушка бања, пре три године, остао без посла.

"4000 купања смо имали дневно, имам и документ. Тада смо, од 70. до 75. били јачи и од Врњачке Бање", истиче Милан Ружић из Матарушке бање.

"Купатило је радило 24 сата, то је било гостију за невероват. Док је било гостију свака кућа је примала госте, ту се увек оствари бар једна просечна плата", истиче Милован Крстић, из Матарушке Бање.

Овог празничног преподнева, свега нас десетак прошетало се парком. Оно што је до природе, делује уредно али је она једино што овде ради.

Ово је незаобилазна фотоградија из Матарушке бање. Фонтана још увек ради, ту је скулптура девојке повијене главе пред призором у коме је остављена.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи