Фантастични свет Жељка Ђуровића у ваљевској галерији

У Галерији Љубе Поповића у Ваљеву отворена је изложба академског слкара Жељка Ђуровића, члана УЛУС-а и Екс-либрис друштва из Београда, и више уметничких група у иностранству које издвајају боју као примаран израз у његовом сликарству.

Дела Жељка Ђуровића налазе се и у Замку Грије у Швајцарској, највећој музејској институцији која чува и излаже сликарство фантастичног типа.

Ђуровић често излаже на великим групним и тематским изложбама у Европи, његова су дела представљена у најважнијим публикацијама у свету за савремену фантастику, решава визуелни идентитет неких рок опера у свету, а обожаваоци из САД финансирају његов пут и боравак не би ли научили нешто од њега.

На познату и очигледну констатацију да је боја нешто по чему се препознају његови радови, као и његов, чулима доминантан уметнички израз, Жељко Ђуровић је рекао и  да је "члан више уметничких група у иностранству које такође издвајају боју као примаран израз у његовом сликарству, која га одваја од сличних аутора".

Члан је УЛУС-а и Екс-либрис друштва из Београда, интернационалне групе уметника "Libellule", чији је оснивач познати француски сликар Лукас Кандл. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво