Источни крак Коридора 10 биће завршен до краја године

До краја године требало би да буде завршен источни крак Коридора 10, а опремање преостала три тунела - Сарлах и Сопот, код Пирота, и Банцарево почеће 15. новембра. У исто време завршава се последња деоница на ауто-путу ка бугарској граници од Банцарева до Црвене Реке, којом се заобилази Сићевачка клисура.

Сићевачка клисура је за возаче синоним за тешку деоницу - много камиона, чак 13 узаних и неосветљених тунела. Нова деоница ауто-пута заобилази Сићевачку клисуру она више неће бити црна тачка за возаче, њеним лепотама моћи ћемо и даље да се дивимо.

И на новој траси најосетљивије тачке су тунели - има их пет, два код Димитровграда су већ у функцији а преостала три опремаће азербејџанска компанија Азвирт.

"Тендер је тако конципиран да ће ово бити нешто што се ради по најновијим светским стандардима у Србији, тако да биће веома захтевно", каже Гојко Пурић, руководилац електроопремања тунела.

"Наши радови обухватају електромашинске радове обухватају телекомуникационе системе системе видео надзора противпожарне инсталације", истиче Андрија Кунарац, пројект менаџер у компанији "Азвирт".

"Сви ти системи имају своје подсистеме са којима се управља из једног техничко оперативног центра у коме постоји 24 четворочасовно присуство дежурних оператера, један такав центар је већ у функцији у Димитровграду", каже Душан Мијук, шеф пројекта "Исток".

Иза тунела Банцарево асфалтира се последња деоница у дужини од 12,5 километара до Црвене Реке, радове изводи грчки актор.

"На целом делу већ се ради асфалт, први или други слој у зависности која деоница је у питању односно део трасе у питању тако да на све могуће начине гледамо да користимо лепо време", каже Владимир Живковић, пословођа на градилишту.

Источни крак Кориодара 10 дугачак је 86,8 километара, осим пет тунела и исто толико петљи, има 87 мостова и два техничко-оперативна центра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво