У Прокупљу се гради нова пијаца

У Прокупљу ускоро почиње изградња моста који ће нову пијацу повезати са градом, а тренутно се асфалтирају приступне саобраћајнице.

Поред најпосећеније прокупачке пијаце пролази магистрални пут Ниш-Приштина, нема довољно паркинг места, а суботом се стварају велике гужве. Ово је био један од главних разлога што се пијаца измешта.

Пијаца на овом месту постоји више од пола века. Иако је сви знају као "малу пијацу", она је главна и на њој се снабдева већина Прокупчана.

Мишљења Прокупчана о изградњи пијаце су подељена, од оних који су за до оних који сматрају да је проблем за много мање новца могао да се реши уређењем постојеће пијаце.

На локацији која се налази на излазу из града, увелико се гради нова пијаца. Приводе се крају радови на уређењу приступних саобраћајница и паркинга.

"Онда прелазимо на следећу фазу коју исто финансира делом Министарство привреде, делом Општина из свог буџета", истиче Александар Симоновић, градоначелник Прокупља, "гради се мост који треба да повеже највеће насеље у граду - Сокићев булевар и нову пијацу."

Очекује се потписивање уговора за изградњу објеката.

Радови ће коштати 170 милиона динара. Средства је, кроз пројекат обезбедило Министарство привреде, уз десетопроцентно учешће Општине која има обавезу да изгради сам објекат.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар