Сложни мештани Правошеве

Мештани златарског села Правошева, сопственим средствима, уз донације и прилоге, асфалтирали су пут кроз село и повезали га са оближњом Воденом Пољаном и Златаром .

И до сада су житељи Правошеве сложно организовали и спроводили разне акције, али асфалтирање 3100 м дугог пута кроз село, за њих је највећи успех.

„Нисмо могли прићи. Ту је било 5-6 км заобилазно, никако доћи до своје куће. Сад могу да дођем до својих врата, могу да продам грађу, могу да продам своје производе", каже Тодор Вујичић из Правошеве.

„Много нам значи за ово село и радосни смо, што се тиче пута. То смо чекали одавно и добили смо", задовољан је Драгомир Васиљевић, Правошева

И како пре три деценије, када су сами прокопали и зими одржавали макадамски пут, тако и сада, није било важно колико је ко дао, већ да су сви, и они који су ту и они који су давно отишли из села, подржали асфалтирање пута.

„Продао сам краву и теле, 1000 евра сам дао за овај пут, према својим могућностима", прича Слободан Васиљевић из Правошеве.

„Први сам реко, ја немам да продам ништа, ништа живо не држим. Ја сам пензионер већ 25 година. Ја ћу да уштедим, стегнућу опасач око себе. Уштедећу мало за то 1000 евра. Ја сам то с апетитом дао", каже Мирчета Вујичић из Правошеве.

„Сви су се одазвали. Ми смо, веровали или не, за 24 часа знали тачно колико можемо да скупимо новца и погодили смо и скупили у динар, тако да нам није представљало никакав проблем", објашњава Раде Васиљевић, председник Општине Нова Варош и иницијатор акције.

До сада су изводјачу платили 55 од 75 хиљада евра укупне вредности радова, али надају се, уз нове донације и обећање пријепољске Општине којој територијално припадају, ускоро, прикупити и преостали износ.


„Са свега 15/так активних домаћинстава, Правошево је село у које се ретко свраћа али ће нови пут, надају се, овде поново довести оне који су га волели али последњих деценија по мало заборавили."


До тада ће, кажу наставити тамо где су стали. Завршити асфалтирање до центра села, урадити пропусте, банкине и одводне канале, и то уз донације и акције, као и до сада.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво