Бор: Показна вежба поводм Дана ватрогасаца

Осим за гашење пожара, ватрогасци спасиоци у Бору имају тимове за спашавање из рушевина. Посебно су оспособљени за евакуацију људи на великим висинама и на води. Грађанима Бора, у показној вежби, демонстрирали су део опреме и вештина.

У публици најмлађи али и старији.

"Шта те највише интересује? Камиони ватрогасни, зашто,зато што могу да прскају. Људи који су увек спремни да помогну у свакаквим ситуацијама, обучени људи, прави професионалци", кажу грађани Бора.

"Оно што се најчешће дешава су пожари, поред тога често се интервенише на техничким интервенцијама у саобраћају, кад се деси неки удес, ту су техничке интервенције са опасним материјама, а имамо и тим за рад и спасавање на води и тим за спасавање из рушевина", објашњава Ивица Јанковић, командир Одељења за ванредне ситуације у Бору.

Ватрогасци спасиоци из Бора увек су ту када је ванредна ситуација, а стижу најбрже могуће на лице места, после позива на број 193. Прошлог месеца добили су и ново модерно против пожарно возило, па су кажу, сада, још бржи и ефикаснији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво