Позориште као вид терапије код омладине са сметњама у равоју

У Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју у Ваљеву једна од новијих, али и омиљених метода рада је примењено позориште. Она помаже социјализацији, развоју говора, моторике и креативности. Представом „Капетан Џон Пиплфокс" наступали су и пред публиком.

Александар Коларић, који у представи Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју у Ваљеву тумачи капетана Џона Пиплфокса, показао нам је колико воли при-мењено позориште.

„Уживам у томе, да ми је то мој живот, мој сан и да у томе желим да постанем нови Бата Стојковић", каже Александар.

У представи Дневног боравка за младе са интелектуалним сметњама могу да учествују сви који то желе.

„Капетан је добар човек, диван дечко, добар. Ови доле су сви фини, Са свима се лепо дружим", каже Марија Стојановић.

„Супер је. Баш је лепо. Свака част. Свиђа ми се", каже Марија Ћебић.

Представу „Капетан Џон Пиплфокс" по тексту Душка Радовића припремали су седам месеци кроз методолошке радионице. Премијеру су имали су протеклог лета у оквиру „Тешњарских вечери".

„Аца Коларић је импровизовао. Осјетио је да су се његови другови мало збунили, негде нешто заборавили и он је импровизовао. Дигао је представу на ноге, подигао енергију и било је сјајно. Кроз то стичу осјећај припадности и своје важности у групи и важности свих осталих. Сјајно се забављамо", истиче Кораљка Бублик, радни инструктор.

Сада вежбају за наступ на правој позоришној сцени у Ваљеву. Примењено позориште помаже развоју говора, покрета, испољавању емоција и, што је веома важно, све кроз игру.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво