Два златна јубилеја фризерке из Зајечара

Милена Павловић, фризерка из Зајечара, је недавно напунила 50 година радног стажа. Вероватно је једина жена у граду која и даље неуморно ради иако има 67 година, а са својим супругом је прошле недеље прославила златну свадбу.

У салону гужва као некада. Сви стрпљиво чекају. Бријање, шишање, понекад кафа и нешто уз кафу. Углавном су то старе муштерије.
"Овде сам стално од како је ова радња отворена. Супер сам задовољан тако да могу да похвалим госпођу Милену, али једна мала анегдота, једном сам само остао малтене без бркова", каже Бранислав Тасић муштерија.

"Шишао сам се и 1975. године кад сам се женио, исто код Милене. Бркове сређујем сам", истиче Илија Петровић муштерија.

"Пријављена сам, плаћам уредно порез и све остало да би ми се пензија повећала кад престанем да радим. Није ми тешко, ја волим свој посао, а да ми је тешко не бих радила сигурно", каже Милена Павловић, фризерка.

Из салона у шетњу и куповину са супругом Љубишом. Из дана у дан и тако већ 50 година. Супружнике Павловић посетили смо и на златној свадби која је уприличена за синове, снахе, унучад и пријатеље.

"Она је моја ружа и моји пријатељи знају да треба то да донесу, ако нешто воли моја супруга, то је цвеће" каже, Љубиша Павловић, супруг.

"Добила сам жуто цвеће, добила сам бурму после 50 година брака по други пут. - Кажу да то треба да буде чврсто и јако зато што је златно? - Па и јесте чврсто и јако чим траје 50 година и сад поново, ово је прво полувреме, а сад ћемо у друго да видимо како ће бити", додаје Милена.

"У овим оваквим временима је сада права привилегија да се доживи овако нешто, златна свадба", каже Сунчица Павловић, снаја.

"Хоћемо сто посто да славимо и ми овако 50 година", каже син Зоран Павловић.

Међу многобројним поклонима и честиткама нашла се и једна оригинална песма од куме.

"Милена и Луле, то су срца два, одавно су заједно, то већ свако зна. Педесет година није мало то, па бог нек им да, па да буде сто", одрецитовала је кума Драгана Митић.

Да би се испуниле кумине жеље потребно је доживети и платинасту и дијамантску свадбу. Милена и Љубиша су како рекоше, спремни и за треће полувреме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво