Сташа Гејо на Олимпијади у Токију

На Олимпијади у Токију, први пут ће у званичној конкуренцији бити и спортско пењање. Србија би у овој дисциплини могла да оствари сјајне резултате, јер је Нишлијка Сташа Гејо једна од најбољих на свету.

Са двадесет година, Сташа Гејо дошла је до првих медаља у сениорској конкуренцији. Ове године била је трећа на Светском првенству у Инсбруку и трећа на Светском купу у Кини. Сташа каже да прелазак из јуниорске у сениорску конкуренцију веома захтеван.

"Ове године сам дочекала две бронзане медаље на светском нивоу, прошле године на тим Светским играма злато и Европско првенство, тако да полако стандардизујем своје место у сениорској конкуренцији", каже Сташа.

За Сташу је следећа година најважнија, јер треба да обезебеди норму за Олимпијаду у Токију. Припреме крећу већ крајем децембра, јер је сезона веома напорна:

"Када се уђе у ту серију, то је викенд за викендом, евентуално два викенда паузе, што је реткост, ту су путовања за Кину, Јапан, промена ритма, промена исхране,премена услова", каже Сташа.

Захваљујући њеним успесима у Србији се отвара све више вештачких стена и овај спорт је све популарнији.

"Врло ми је драго када чујем да сам идол многим младим пењачима и што видим да више људи барем рекреативно пење", каже српска светска првакиња.

Сташа је три пута бирана за најбољу младу спортисткињу Ниша. Поред успеха у спорту, успешно завршава и Еелектотхнички факултет у Марибору, одсек енергетика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво