Сташа Гејо на Олимпијади у Токију

На Олимпијади у Токију, први пут ће у званичној конкуренцији бити и спортско пењање. Србија би у овој дисциплини могла да оствари сјајне резултате, јер је Нишлијка Сташа Гејо једна од најбољих на свету.

Са двадесет година, Сташа Гејо дошла је до првих медаља у сениорској конкуренцији. Ове године била је трећа на Светском првенству у Инсбруку и трећа на Светском купу у Кини. Сташа каже да прелазак из јуниорске у сениорску конкуренцију веома захтеван.
"Ове године сам дочекала две бронзане медаље на светском нивоу, прошле године на тим Светским играма злато и Европско првенство, тако да полако стандардизујем своје место у сениорској конкуренцији", каже Сташа.

За Сташу је следећа година најважнија, јер треба да обезебеди норму за Олимпијаду у Токију. Припреме крећу већ крајем децембра, јер је сезона веома напорна:

"Када се уђе у ту серију, то је викенд за викендом, евентуално два викенда паузе, што је реткост, ту су путовања за Кину, Јапан, промена ритма, промена исхране,премена услова", каже Сташа.

Захваљујући њеним успесима у Србији се отвара све више вештачких стена и овај спорт је све популарнији.

"Врло ми је драго када чујем да сам идол многим младим пењачима и што видим да више људи барем рекреативно пење", каже српска светска првакиња.

Сташа је три пута бирана за најбољу младу спортисткињу Ниша. Поред успеха у спорту, успешно завршава и Еелектотхнички факултет у Марибору, одсек енергетика.

број коментара 0 Пошаљи коментар