Фудбалери "Брчког" победници турнира у Јаши Томићу

Екипа из Брчког освојила је прво место на меморијалном турниру у малом фудбалу у селу Јаша Томић. Они су у финалу савладали ветеране Партизана. На овом турниру је међу 12 екипа била и екипа РТС-а.

Меморијални турнир РТС-а "Играјмо за 16" почео је сарадњу са меморијалним турниром у малом фудбалу у селу Јаша Томић. Екипа Радио телевизије Србије је први пут наступала на овом такмичењу и то је била прилика да се промовише и меморијални турнир наше куће "Играјмо за 16" који ће се наредне године одиграти двадесети пут.

"Успоставићемо контакте са екипама из Јаше Томића и екипама из суседне Румуније, хтели би да позовемо екипе из Румуније "Политехнику" или неку другу да учествује на нашем турниру", каже Душко Радић из РТС-а.

Екипа Академца коју чине лекари и запослени на Војномедицинској академије у овој хали игра са домаћим и клубовима из околине још од 1995. Због љубави према малом фудбалу је и потенцирана организација овог турнира

"Све је позитивно зато што је ово не само одмеравање фудбалске снаге, него и једна прилика да се дружимо, да се поново видимо", каже др Небојша Станковић из КМФ "Академац".

"Трудимо се тамо где одемо да успоставимо сарадњу, да дамо оно што ми можемо да помогнемо, значи то су неки прегледи, интервенције, било шта што њима треба, а и они нас дочекају онако топло и срдачно", објашњава др Томислав Младеновић из КМФ "Академац".

Ове године је своје фудбалско умеће показало око стотину фудбалера различитих годишта.

"Поред екипа које су раније учествовале позвали смо и Црвену Звезду и Бањалуку и Брчко, Лозницу. Сад смо проширили и са РТС-ом и Радничким из Крагујевца где је играо наш Слободан Стојовић Цобан", објашњава Миле Зарин, организатор турнира.

У селу Јаша Томић се фудбал игра од 1911. а међу бројним фудбалерима се не заборављају Бошко Петров, Слободан Стојовић и Стеван Саматовић у чију част се већ четири године организује овај меморијални турнир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво