Ваљевски одбојкаши суперлигаши

У Ваљеву се од ове године игра СУПЕРЛИГА у мушкој одбојци. Зхваљујући успеху Одбојкашког клуба ВА 014, Ваљевци први пут у историји мушке одбојке имају прилику да у свом граду гледају најбоље клубове из Србије.

Сан генерација ваљевских одбојкаша, да досегну до највишег ранга такмичења, посато је реалност. Одбојкашки клуб ВА 014 успео је да се, након 8 година постојања, пласира у Суперлигу. Сада се у Ваљеву гледа најбоља одбојка у Србији.

"Па ово је заиста пре свега велико искуство гледати, гледати и учити нове ствари, док има још времена за игру. Сан који смо сви сањали и почевши док смо играли другу лигу", објашњава Бојан Јевтовић, играч ОК ВА 014.

"Циљ је да што више деце мушке укључимо у клуб, наравно да имамо што више такмичара из Ваљева. Овогодишњи спортски циљ је да останемо у лиги, то нам је први циљ, други циљ нам је да будемо међу првих шест", каже Александар Мијаиловић, секретар ОК "ВА 014".

Одбојкаши ВА 014 изненадили су спортку јавност и резултатима на почетку своје прве суперлигашке сезоне. У врху су табеле. Клуб и одбојкаши се уз играње са најбољим клубовима, сада привикавају и на другачији амбијент и пуну халу спортова у Ваљеву.

"Све то је и публику натерало да се вечерас појави у великом броју за наше прилике. Ја бих волео да наставе и даље да нас прате, мислим да екипа има потенцијала. Пробаћемо да играмо најбоље што можемо у наставку сезоне у сваком случају", додаје Саша Стевановић, тренер ОК ВА 014.

"Озбиљни играчи, озбиљна екипа, озбиљан стручни штаб, ово види се да је озбиљан клуб и то је утисак просто, везано није то неко изненађење, овај види се тај квалитет ту је све како треба", каже Томислав Кукањац, помоћни тренер ОК "Црвена звезда".

Највиши ранг такмичења у мушкој одбојци, али и успеси млађих селекција уз неколико младих репрезентативаца из Ваљева, постигнути су захваљујући пре свега великом етузијазму и доброј организацији у клубу. Постати стабилан суперлигаш сада је примарни циљ.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар