Таксисти у Панчеву траже ноћну тарифу

Ауто-транспортно предузеће Панчево повећало је цене градског и међуградског превоза, док ће таксисти поштујући градску одлуку и даље возити по ценама од пре три године. Они су због тога незадовољни али муче их и други проблеми.

Таксисти из Панчева кажу да све мање зарађују од свог посла, јер дуго већ нису мењали цене превоза, а бензин је неколико пута поскупео. По градској одлуци њихов старт кошта 70 динара, а исто толико наплаћују и сваки пређени километар без обзира да ли возе дању или ноћу и то им највише смета, јер сматрају да ноћни рад мора да се наплаћује по вишој тарифи.

"Град нема разумевања за нас и никако да нам усклади ценовник. Тражили смо да бар 20 одсто буде скупља вожња ноћу и празником, али нису услишили наше захтеве, а наше колеге у другим градовима имају различите тарифе, а ми још немамо", каже Стева Станивук, таксиста из Панчева.

У Градској управи кажу да су панчевачки таксисти већ довољно заштићени и да се мора водити рачуна и о корисницима њихових улсуга.

"Цена такси превоза у Панчеву је једна од највиших у Србији и она није мењана 3 године.Важно је напоменути да је Панчево један од градова који је ограничио број такси возила и таксисти код нас имају тако могућност више да зараде, јер су заштићени од повећане конкуренције", објашњава Срђан Половина, Одељење за саобраћај у Грдаској управи Панчево.

У Панчеву је регистровано 157 такси возила и тај број се не сме повећавати, али по важећој градској одлуци таксисти ће и даље морати да наплаћују само једну тарифу, без обзира што њихове колеге у појединим градовима имају и три различите цене превоза.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво