Фестивал дечје музике у Кикинди

Кикинда је била домаћин 9. Интернационалног фестивала музике за децу "Та се песма љубав зове" који је традиционално окупио извођаче, композиторе, аранжере и текстописце из свих земаља региона уз изведбе на језицима учесника.

У конкуренцији 19 извођача и песама победник 9. Интернационалног фестивала музике за децу у Кикинди је Данило Милосављевић из Бања Луке. Данило је побрао симпатије жирија и публике песмом "Симпатија", а награди се није надао зато што је био једини дечак међу извођачима солисткињама.

 

"Право да вам кажем нисам се надао оволикој награди, зато што је то огроман успијех и мислио сам да ћу бити неко друго мјесто него што сам сада освојио гран при. Било је много лијепо и много сам узбуђен због ове награде", каже Данило Милосављевић из Бања Луке, победник фестивала.

Осим талентованих младих певача, фестивал музике за децу "Та се песма љубав зове" годинама у Кикинди окупља све оне који се у окружењу баве дечијим музичким стваралаштвом.

Светлана Милић, директор фестивала каже да су овогодишњи учесници деца са простора република бивше СФРЈ: "Ту су присутни како деца солисти такмичари, тако и њихови аутори, текстописци, композитори, аранжери њихових нумера такмичарских. Учесници су такође плесне групе из Кикинде, балетска школа Новог Сада одељење у Кикинди и наравно дечији хор "Чуперак" који је и организатор".

Фестивал музике за децу у Кикинди негује слободан, жанровски неопредељан израз, где се могу чути песме на свим језицима.

"Овај фестивал годинама негује јако добру дечију песму које настају на стихове познатих књижевника за децу. То је један нови квалитет, јер деца путем песама негују и свој матерњи језик", каже Јован Адамов, композитор.

"Суштина овога фестивала и јесте да ми одрасли треба да растемо до детета, а деца нам показују пре свега својом даровитошћу и својим сензибилитетом како управо да достигнемо тај ниво до њих", наводи дечији песник Тоде Николетић.

Сваки фестивал прилика је да се чује и види оно најновије у трендовима дечијег стваралаштва, па се по речима аутора и извођача већ спремају аранжмани и нумере за наредне приредбе. Традиционална награда манифестације за свеукупно стваралаштво ове године је припала чувеном београдском хору "Колибри".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво