У Перлезу ново улагање за више посла

После "Шангдонг Линглонга" и предузећа које га прате, још једна кинеска компанија ће инвестирати у Зрењанин. Фирма "Феитинасује" постала је власник "Бегејпласта" у селу Перлез, предузећа које није радило од 2013.

Љуба Станишић је радио у "Бегејпласту" 32 године. Каже да је имао назахвалну улогу да затвори капију предузећа пре 11 година, након чега је уследила приватизација и пословни проблеми. Ово предузеће је за то време била међу савременијим у Србији.

„Ту има наша вода, наша струја. Одводи, доводи ми ништа нисмо кубурили. То онда била наша струја, како нестане у селу тог момента се пали наш агрегат и имамо све. Овај што купи нема ногу да испрља", каже Љубо Станишић, бивши радник "Бегелпласта".

У Перлезу доста очекују од враћања индустријског погона, јер је то прилика за решавање проблема незапослености у селу од око 4500 становника.

„Не само што ће то бити егзистенција за стотинак породица, него на неки начин то је сливање у тако мало место толико новца да пружа могућност да оживе и друге ствари, као што је трговина и угоститељство", објашњава Драган Тошић, председник МЗ Перлез.

Купопродајни уговор којим кинески инвеститор постаје власник "Бегејпласта" потписан је са компанијом "Еос матриск" уз посредовање Града Зрењанина.

"Одмах ће инвестирати, у периоду од годину дана 500 хиљада евра. Сто педесет хилхада евра у фабрику и 350 хиљада у машине", тврди Ивана Копиловић, правни заступник "Феитинасује".

"Бегејпласт" је производио пластичне цеви за канализацију и разну пластичну робу. Капацитет је био десет тона дневно. Приватизована је 2007, након чега је отворен стечај који је закључен 2013.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара