У Перлезу ново улагање за више посла

После "Шангдонг Линглонга" и предузећа које га прате, још једна кинеска компанија ће инвестирати у Зрењанин. Фирма "Феитинасује" постала је власник "Бегејпласта" у селу Перлез, предузећа које није радило од 2013.

Љуба Станишић је радио у "Бегејпласту" 32 године. Каже да је имао назахвалну улогу да затвори капију предузећа пре 11 година, након чега је уследила приватизација и пословни проблеми. Ово предузеће је за то време била међу савременијим у Србији.

„Ту има наша вода, наша струја. Одводи, доводи ми ништа нисмо кубурили. То онда била наша струја, како нестане у селу тог момента се пали наш агрегат и имамо све. Овај што купи нема ногу да испрља", каже Љубо Станишић, бивши радник "Бегелпласта".

У Перлезу доста очекују од враћања индустријског погона, јер је то прилика за решавање проблема незапослености у селу од око 4500 становника.

„Не само што ће то бити егзистенција за стотинак породица, него на неки начин то је сливање у тако мало место толико новца да пружа могућност да оживе и друге ствари, као што је трговина и угоститељство", објашњава Драган Тошић, председник МЗ Перлез.

Купопродајни уговор којим кинески инвеститор постаје власник "Бегејпласта" потписан је са компанијом "Еос матриск" уз посредовање Града Зрењанина.

"Одмах ће инвестирати, у периоду од годину дана 500 хиљада евра. Сто педесет хилхада евра у фабрику и 350 хиљада у машине", тврди Ивана Копиловић, правни заступник "Феитинасује".

"Бегејпласт" је производио пластичне цеви за канализацију и разну пластичну робу. Капацитет је био десет тона дневно. Приватизована је 2007, након чега је отворен стечај који је закључен 2013.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар